субота, 3 грудня 2016 р.

Фантазуємо з LEGO


                  В останні роки набуло актуальності LEGO-конструювання. Конструювання — це діяльність, що має моделюючий характер. Засоби LEGO- конструктора дають змогу дитині моделювати навколишній простір в самих істотних рисах і відносинах.
             Така специфічна спрямованість своєрідно впливає на психічний розвиток дітей дошкільного віку.
                  Насамперед, конструювання сприяє розвитку у дитини образного й елементів наочно-схематичного мислення, формування у неї уявлень про цілісні образи предметів навколишнього світу. Адже під час створення конструкції, якість сприйняття у дитини значно підвищується. Конструктор LEGO – це цікавий матеріал, що стимулює дитячу фантазію, уяву і допомагає формувати моторні навички, адже діти – природжені конструктори, дослідники і винахідники. Ці закладені природою задатки найшвидше реалізуються й удосконалюються у конструюванні. Адже саме у цьому виді діяльності діти мають необмежену можливість вигадувати і створювати свої побудови, конструкції, проявляючи зацікавленість, кмітливість і творчість. Конструктор LEGO – це яскравий ігровий засіб, що допомагає привернути увагу дітей, навчити слухати та розуміти педагога, керуватись у діяльності його поясненнями. Систематичне і цілеспрямоване використання дидактичних ігор з конструктором дає дітям змогу розвивати комунікативні здібності та мовленнєву ініціативу. Конструкції є чудовим стимулом і предметною опорою до складання невеликих казок, творчих розповідей.
                    Ціннісність занять з конструкторами LEGO полягає в тому, що граючись дитина діє активно, розкрито, гра захоплює її почуття, інтелект , уяву, концентрується увага при виконанні конструкторської роботи. Саме ця праця допомагає дитині стати собою. Діти використовують навколишнє середовище, щоб удосконалювати себе, тому створений дорослим, нехай штучно коструктивний майданчик, дає змогу постійно стимулювати саморозвиток дитини.
                     Головна мета всіх конструкторів Лего — це правильний розвиток дитини. За допомогою маленьких різнокольорових кубиків, у дітей, крім моторики рук, одночасно розвивається сприйняття навколишнього світу, а також безліч інших корисних рис характеру. Конструктор вчить дитину самостійно діяти, приймати рішення, фантазувати. Крім цього, LEGO сприяє заспокоєнню, так як за кропіткою грою у батьківського чада просто не буде часу відволікатися на що-небудь інше.+

 


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар