середа, 15 листопада 2017 р.

Обережно! Діти на дорозі!


 Картинки по запросу картинки про безпеку на дорозі
      Усі ми багато разів на день перебуваємо на вулицях та дорогах тих міст, містечок і сіл, у яких живемо.
      Проте чи завжди пам’ятаємо, що, вийшовши за поріг домівки, стаємо учасниками дорожнього руху і заради своєї безпеки повинні орієнтуватись у складній ситуації на дорозі, самовільно приймати рішення.
     Найчастіше через неуважність або незнання "Правил дорожнього руху" на вулицях в дорожньо-транспортних пригодах гинуть діти, а травми ДТП - найтяжчі. Тому, щоб попередити нещасні випадки на дорогах, треба знати ці правила і застосовувати їх:
1. Не вибігати на проїжджу частину з тротуару, можна лише спокійно зійти, попередньо оцінивши ситуацію;
2. Ходити лише тротуарами, дотримуючись правої сторони, а якщо вони відсутні - по узбіччю, обов'язково повернувшись обличчям до транспорту, що рухається, - тоді не тільки водій бачитиме пішохода, а й пішохід - водія;
3. Не переходити дорогу на червоне світло, незалежно від наявності на ній автомобілів;.
4. Переходити дорогу можна лише у дозволених місцях - «зебра», підземних та надземних переходах;
5. Зібравшись переходити вулицю, спочатку подивитися ліворуч, а, дійшовши до середини, - праворуч.
     На жаль, не всі добре знають ці правила й іноді нехтують ними. А тому, щорічно на наших дорогах гинуть сотні дітей і дорослих. Трапляються дорожньо-транспортні пригоди дуже часто у таких випадках, коли нібито нічого не загрожувало.
   Пам’ятайте! Порушник "Правил дорожнього руху" не тільки наражає на небезпеку себе, а й ставить під загрозу життя інших людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар