вівторок, 18 травня 2021 р.

Безпечний домашній простір!

 Безпека дитини вдома: консультація для батьків

    Маленька дитина - великий дослідник, вона пильно і з завидним ентузіазмом вивчає світ навколо, їй все цікаво, вона до всього намагається дотягнутися, повертіти в руках і спробувати на зуб.        І щоб не заглушити цю спрагу пізнання навколишнього світу своїми численними «не можна», батькам варто подбати про безпеку дітей вдома, про те, щоб перетворити свою квартиру або будинок в місце, де можна практично все, створити сприятливе середовище для розвитку малюка.
       Коли слід подбати про безпечний домашній простір для малюка? Якщо ви тільки починаєте облаштовувати своє сімейне гніздечко і вже знаєте про швидку появу немовляти, то доцільно відразу все влаштовувати з урахуванням потреб малюка. Якщо ж ви вже грунтовно обжили свій будинок, то внести деякі зміни в звичний уклад, щоб забезпечити безпеку будинку для дітей, буде не так вже й складно.
        Організувати простір, відповідно для життя маленької дитини потрібно в ідеалі до його народження, хоча «вимоги» новонародженого до навколишнього його середовищі мінімальні - щоб було досить тепло і досить чисто. Адже більшу частину своєї доби крихітка проводить на маминих руках, у її грудей і у сні, вона поки не може самостійно пересуватися, та й ручки на перших порах не такі спритні, щоб дістатися до цікавих предметів і утримати їх. Тому у дбайливих батьків ще є час, щоб убезпечити свій будинок до тих пір, поки немовля не почне свої спроби повзати, тому що незабаром після цього допитливий малюк добереться до найзатишніших куточків.

Немає коментарів:

Дописати коментар