вівторок, 17 травня 2022 р.

Правила безпечної поведінки


    Безпека вашої дитини залежить від створених для неї умов життєдіяльності. Формуйте в дітей навички безпечної поведінки, вміння розуміти, що наслідки небезпечних розваг можуть бути непередбаченими. Спілкуйтесь із дітьми. Розповідайте частіше про оточуючий світ, про його різні сторони. Навчайте дитину правильно діяти в різних життєвих обставинах.

    На вулиці:Будь ввічливим та привітним у спілкуванні з людьми. Така поведінка викликає позитивне відношення до тебе серед оточуючих.
Тримайся подалі від незнайомих людей, які поводять себе не добре, уникай будь-яких розмов із ними. Намагайся не відповідати на грубість і нахабство тим же. Краще промовчати або зробити влучне зауваження про невихованість грубіяна.
Не грайся на вулиці допізна.
    Ніколи не йди гуляти на вулицю, не повідомивши батьків чи інших близьких тобі людей про те, куди ти ідеш і з ким.Якщо ти загубив батьків у незнайомому місці, стій там, де ти загубився. Якщо ти не можеш їх знайти, звернись про допомогу до міліціонера чи інших дорослих.
Якщо ти відчуваєш, що хтось переслідує тебе, намагайся скритися від нього, але не заходь у безлюдні місця.
    Ніколи не погоджуйся йти з незнайомими людьми до чужого під’їзду, підвалу або інших безлюдних місць
    Не приймай від незнайомих людей ласощі, подарунки.Намагайся не показувати на вулиці серед великої кількості людей свої дорогі речі (мобільний телефон, гроші, інші коштовності).
Якщо біля тебе зупиняється авто і незнайома людина звертається з якимось проханням, головне – не підходь надто близько до машини. Якщо запитання тобі здаються сумнівними, то ввічливо скажи незнайомцю, що ти поспішаєш; ні в якому разі не сідай до машини, що б тобі не пропонували.
Якщо ти бачиш на вулиці, у транспорті коробку, сумку, згорток, пакет – не чіпай їх.
Один вдома
    Отже, ти залишився один удома. Батьки та інші дорослі члени сім’ї на роботі, у гостях чи де-небудь. У тебе з’явилася можливість чимось зайнятися на час відсутності батьків: зануритися в улюблену справу, запросити до себе друзів, подивитися телевізор чи погратися в комп’ютерні ігри.
Юний друже, запам’ятай деякі наші поради щодо поведінки, коли ти сам удома.
    Не залишай без догляду увімкненні, а ще краще зовсім не вмикай без потреби електроприлади, у роботі яких ти не розумієшся! Безпечне поводження з електроприладами може призвести до таких нещасних випадків, як пожежа.
    Якщо ви з друзями вирішили пограти у тебе вдома, пам’ятай про правила безпечного поводження:з вогнем – ні в якому разі не грайся зі сірниками, запальничками та не включай газові прилади! Це не інструмент для дитячих іграшок! Навіть від іскринки може спалахнути велика пожежа!
з гострими предметами – різноманітні кухонні прилади, ножиці та інші подібні речі не призначені для гри! Ти можеш когось серйозно поранити чи поранитися сам!
    Ні в якому разі не експериментуйте з всілякими хімічними речовинами, які дорослі використовують у господарських цілях, оскільки багато з господарських речовин надто небезпечні для здоров’я. Потрапивши на тіло, вони можуть викликати опіки, а також пошкодити меблі тощо.
    Якщо ти сам і у двері квартири подзвонили, пам’ятай, ти залишився за старшого у квартирі і відповідаєш як за свою безпеку, так і за збереження речей родини!Перевір, чи замкнені двері на замок.
Ніколи не відкривай двері, не довідавшись, хто знаходиться за ними.

Немає коментарів:

Дописати коментар